Qandolatchi
QANDOLATCHI ()
1. Don mahsulotlaridan tayyorlanadigan shirinliklar
- Qandolatchilik asbob-uskunalari bilan tanishish va foydalanishga tayyorgarlik ko’rish.
- Jihozlarni tozalashda kimyoviy vositalardan foydalanish.
- Undan tayyorlanadigan qandolat mahsulotlari: pechene, galet va krekerlar ishlab chiqarish texnologiyasi.
- Qaynoq suvda qoriladigan xamirdan mahsulotlar tayyorlash texnalogiyasi.
- Sut va sut mahsulotlariga ishlov berish turlari.
- Qumoq, pryanik, xavol va bodomli xamir tayyorlash texnologiyasi.
2. Jele va kremdan tayyorlanadigan shirinliklar
- Shirinliklarning umumiy tavsifi.
- Asosiy va yarimtayyor mahsulotlar haqida o’rganish.
- Napalion shirinligini tayyorlash usullari
- Turk milliy shirinliklari va tayyorlanish xususiyatlari
- Kukis pechenesi tayyorlash usuli
- Natis pechenesi tayyorlash usuli
- Sharq milliy shirinliklarini tayyorlash usullari
- Mastikadan tayyorlanadigan bezak turlari
3. Dekor va bezaklar
- Shirinliklarni bezashning oddiy usullari.
- Ranglar va gullarni birlashtirish usullari.
- Shirinliklarning murakkab dekoratsiyasi.
- Oddiy jele yordamida bezash texnologiyasi.
- Dekordagi zamonaviy texnologiyalar.
- Bayram mavzusiga ko‘ra shirinlik mahsulotlarining dizayni va dekoratsiyasi.