Uz

Qandolatchi

QANDOLATCHI ()

1. Don mahsulotlaridan tayyorlanadigan shirinliklar

  • Qandolatchilik asbob-uskunalari bilan tanishish va foydalanishga tayyorgarlik ko’rish. 
  • Jihozlarni tozalashda kimyoviy vositalardan foydalanish.
  • Undan tayyorlanadigan qandolat mahsulotlari: pechene, galet va krekerlar ishlab chiqarish texnologiyasi.
  • Qaynoq suvda qoriladigan xamirdan mahsulotlar tayyorlash texnalogiyasi.
  • Sut va sut mahsulotlariga ishlov berish turlari.
  • Qumoq, pryanik, xavol va bodomli xamir tayyorlash texnologiyasi.

2. Jele va kremdan tayyorlanadigan shirinliklar

  • Shirinliklarning umumiy tavsifi.
  • Asosiy va yarimtayyor mahsulotlar haqida o’rganish. 
  • Napalion shirinligini tayyorlash usullari
  • Turk milliy shirinliklari va tayyorlanish xususiyatlari
  • Kukis pechenesi tayyorlash usuli
  • Natis pechenesi tayyorlash usuli
  • Sharq milliy shirinliklarini tayyorlash usullari
  • Mastikadan tayyorlanadigan bezak turlari

 

3. Dekor va bezaklar

  • Shirinliklarni bezashning oddiy usullari.
  • Ranglar va gullarni birlashtirish usullari.
  • Shirinliklarning murakkab dekoratsiyasi.
  • Oddiy jele yordamida bezash texnologiyasi.
  • Dekordagi zamonaviy texnologiyalar.
  • Bayram mavzusiga ko‘ra shirinlik mahsulotlarining dizayni va dekoratsiyasi.

 

 

Bizning Hamkorlarimiz